Algemene Voorwaarden


Goede algemene voorwaarden zijn belangrijk voor webwinkelier en klant. Hier kunt u onze Algemene Voorwaarden Webwinkel nalezen.
Niet alleen de overheid creëert regels om de veiligheid van uw aankoop te waarborgen.
Door het akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden Webwinkel, is er een overeenkomst tussen SLSL en u tot stand gekomen.
Voordat u akkoord gaat met onze Algemene Voorwaarden, verzoeken wij u deze door te nemen en kennis te nemen van onze werkwijze.
Indien u vragen hebt over onze voorwaarden, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Artikel 1 Webshop
1.1 SLSL.NL is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam Stuut Led & Safety Lights.
Op onze website kunt u ons KvK nummer en BTW nummer vinden. Tevens vindt u daar ook onze contactgegevens.

1.2 Onze webshop is voorzien van een SLL-Certificaat.
Dit betekent dat wij aan alle wettelijke eisen voldoen bij de beveiliging van uw persoons- en betaalgegevens.
Wij streven naar een voortdurende verbetering van de beveiliging van uw gegevens. Bij misbruik door hackers zullen wij aangifte doen bij de politie.

1.3 Wij verstrekken uw persoonsgegevens nooit aan derden. Voordat wij uw persoonsgegevens aan derden verstrekken,
zullen wij altijd vooraf toestemming aan u vragen. Uitzondering hierop is het wettelijk orgaan, desgevraagd moeten wij hierop antwoorden.

1.4 Sinds 5 juni 2012 is onze webshop verplicht om vooraf toestemming aan u te vragen betreffende cookies.
U leest hier meer over in onze Cookie Policy.

1.5 Wij zijn verplicht om bij mogelijke verdenking van misbruik of fraude, aangifte te doen bij de politie.

1.6 De webshop heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, om zich in te dekken tegen eventueel onterechte aansprakelijkheid die er wordt geclaimd door een klant.

1.7 Wij streven ernaar om u te allen tijde van een uitstekende service te voorzien.
Wanneer u twijfels hebt over de aankoop van een product staan wij u graag te woord.

1.8 U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. U wordt dan op de hoogte gehouden van het nieuws en van onze aanbiedingen.

Artikel 2 Bedenktijd
2.1 U hebt 14 dagen bedenktijd na de aankoop van onze producten. Mocht u binnen deze termijn ontevreden zijn over de aankoop, dan kunt u het product aan ons retourneren, zonder dat u het product zelf hoeft te betalen. U betaalt alleen de verzendkosten voor het retourneren van het desbetreffende product. Indien u al een betaling hebt gedaan, ontvangt u een creditfactuur en wordt het door u betaalde bedrag op uw rekeningnummer teruggestort.

2.2 Producten die aan ons geretourneerd worden, dienen voorzien te zijn van de originele verpakking.

2.3 Er is een aantal producten die niet aan ons geretourneerd kunnen worden.
Producten die niet aan ons geretourneerd kunnen worden, zijn duidelijk gebruikte en/of gemonteerde artikelen.

Artikel 3 De overeenkomst
3.1 De overeenkomst tussen de webwinkel en klant is definitief wanneer de klant heeft aangegeven akkoord te zijn gegaan met de Algemene Voorwaarden en hij de webwinkel heeft gemachtigd het geld van zijn rekening af te schrijven, wanneer de klant een betaling heeft voldaan via iDEAL of Paypal, of wanneer een factuur achteraf verzonden is aan de klant. Nadat de bedenktermijn van 14 dagen is verstreken en de betaling is ontvangen door de webwinkel, is de klant eigenaar geworden van het betreffende product.

3.2 De overeenkomst is elektronisch tot stand gekomen, door middel van het invullen van de benodigde velden en het akkoord gaan met de algemene voorwaarden.

3.3 U bent als klant verplicht uw betalingsverplichting aan de webwinkel na te komen. Indien u niet binnen de gestelde termijn betaalt, ontvangt u van ons een herinnering. Hebt u na 14 dagen nog steeds niet betaald, dan worden er kosten in rekening gebracht. Mocht u na verschillende aanmaningen de verschuldigde vordering nog steeds niet voldaan hebben, dan zullen wij de incasso uit handen geven aan een incassobureau.

3.4 Nadat u tot aankoop bent over gegaan, ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging per e-mail van uw aankoop.
Daarin staat het product dat u hebt gekocht, wat het u kost en waar u met eventuele klachten en opmerkingen terecht kunt.

3.5 Wij zijn aan u verplicht het product of artikel binnen 30 dagen te leveren. Mocht door onvoorziene omstandigheden het artikel niet binnen deze periode leverbaar zijn, dan zullen wij u daarvan schriftelijk op de hoogte brengen. Na het verstrijken van deze 30 dagen krijgt u van ons het eventueel al betaalde aankoopbedrag terug. Dit kan nooit meer zijn dan 50 procent van het totale aankoopbedrag. Hebt u echter van tevoren aangegeven dat een vervangend artikel ook een optie is, dan zullen wij u een vervangend product of artikel leveren, dat zoveel mogelijk aan uw wensen voldoet. Uiteraard kunt u van tevoren aangeven dat u dat niet wilt.

3.6 De levering van producten in het buitenland kan langer duren dan een levering in Nederland.
De kosten die voor een verzending naar een adres in het buitenland in rekening worden gebracht, zijn voor u zichtbaar wanneer u tot de aankoop van het product overgaat.

Artikel 4 De prijs
4.1 De prijzen die op onze webshop staan vermeld, zijn inclusief BTW.
De kosten die betaald moeten worden voor het verzenden van het product, worden zichtbaar wanneer u het product hebt toegevoegd aan uw winkelwagen.

4.2 De prijs die bij het product op de website wordt vermeld, kan niet wijzigen tijdens uw aankoop.
U betaalt het bedrag dat zichtbaar is bij het product en wat tevens aan u bevestigd wordt, indien u elektronisch akkoord gaat met de aankoop.
Daarin wordt de aankoopprijs opnieuw vermeld.

4.3 Indien u een product koopt tijdens een periode waarin geen actie geldt, komt u achteraf ook niet in aanmerking voor korting.

Artikel 5 Klachten en garantie
5.1 Klachten over de levering dienen in eerste instantie telefonisch aan ons gemeld te worden.
Wij staan u graag te woord. Wij zullen dan met de desbetreffende bezorger contact opnemen betreffende de levering van het product. Uiteraard doen onze bezorgers hun uiterste best om het product onbeschadigd bij u af te leveren.

5.2 Klachten over het product zelf, dienen schriftelijk aan ons gemeld te worden. Deze kunnen niet door ons persoonlijk beantwoord worden. Beschrijf uw klacht zo specifiek mogelijk. Wij zullen voor u contact opnemen met de fabrikant of groothandel en zullen hierin voor u bemiddelen als tussenpersoon. Indien het binnen onze mogelijkheden ligt zullen wij het probleem zelf voor u oplossen.

5.3 Klachten worden doorgaans binnen 14 dagen door ons afgehandeld. De afhandeling van een klacht gebeurt altijd schriftelijk. Nadat een klacht is afgewikkeld, ontvangt u van ons achteraf een enquête met betrekking tot de klachtafwikkeling. Wij verzoeken u vriendelijk deze in te vullen en aan ons terug te sturen. Wij willen u te allen tijde van een uitstekende service voorzien.

5.4 Op elk product dat wij aan u leveren, is een garantie van toepassing. Hoe lang deze garantie duurt, is geheel afhankelijk van het product. Op de professionele lijn is een garantie van één jaar van toepassing. Mocht dit afwijkend zijn, dan kunt u dit lezen in de beschrijving van het product. Op verbruiks- en gebruiksproducten zoals uitdeelcadeautjes kunnen wij slechts een beperkte garantie bieden. Indien u bij één van onze artikelen een gebrek of defect ontdekt, verzoeken wij u binnen 48 uur na levering hier melding van te doen bij ons.

5.5 Indien het product binnen de garantieperiode kapot gaat, zullen wij het volledige aankoopbedrag aan u vergoeden. Dat geldt echter niet wanneer er sprake is van opzet of bewuste beschadiging. Tevens verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij, indien de schade plaats vindt na de garantietermijn. Mogelijk is deze te claimen op de inboedelverzekering. Voor beide situaties geldt dat er zonder een aankoop bon niet terugbetaald kan worden.
Na het vervallen van de garantietermijn, komt ook de nieuwwaarde te vervallen bij mogelijke uitkering van een schade.

Indien u akkoord gaat met de Algemene Voorwaarden Webwinkel, verzoeken wij u vriendelijk het vakje aan te vinken.
Zonder het vakje aan te vinken, kan er geen overeenkomst tot stand komen. Uiteraard hopen wij van harte dat u veel plezier beleeft met uw aankoop!
Indien u nog vragen hebt, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.